2014-10-30

(går)Dagens middag

Var så god så herre min skapare!! Mustard and mapleglazed salmon!!

På svenska: Senap- och lönnsirapsglaserad lax! OMG! Sååååå gott!!!!
Till det serverades en god röra på potatisen från gårdagen med champinjoner, lök och cocktailtomater. Lite krydda på det och sen stek upp i olja/smör.

Mumma!

Laxen gjorde jag så här:

4-6 laxfiléer
0,5-1 dl smör, smält 
0,5 dl lönnsirap 
2 msk kornig senap, jag använde både Dijon och en grovkornig senap 
2 msk soja 
salt och peppar efter smak

Värm ugnen till 170 grader. 

Lägg laxarfiléerna i en mindre ugnsform.  
I en liten skål, vispar du samman det smälta smöret, lönnsirap, senap och soja. Häll över laxen. Lägg till lite nymalen peppar, om så önskas. (Jag blandade även i lite dill).
Baka i cirka 15 till 20 minuter eller tills laxen flejkar sig med en gaffel.

Snälla prova detta! Det är så sjukt gott! :-)

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...