Var så god så herre min skapare!! Mustard and mapleglazed salmon!!
På svenska: Senap- och lönnsirapsglaserad lax! OMG! Sååååå gott!!!!
Till det serverades en god röra på potatisen från gårdagen med champinjoner, lök och cocktailtomater. Lite krydda på det och sen stek upp i olja/smör.
Till det serverades en god röra på potatisen från gårdagen med champinjoner, lök och cocktailtomater. Lite krydda på det och sen stek upp i olja/smör.
Mumma!
Laxen gjorde jag så här:
0,5-1 dl smör, smält
0,5 dl lönnsirap
2 msk kornig senap, jag använde både Dijon och en grovkornig senap
2 msk soja
salt och peppar efter smak
Värm ugnen till 170 grader.
Lägg laxarfiléerna i en mindre ugnsform.
I en liten skål, vispar du samman det smälta smöret, lönnsirap, senap och soja. Häll över laxen. Lägg till lite nymalen peppar, om så önskas. (Jag blandade även i lite dill).
Baka i cirka 15 till 20 minuter eller tills laxen flejkar sig med en gaffel.
Snälla prova detta! Det är så sjukt gott! :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar