Håller på att göra min egen fettsnåla kesella, färskost, gräddfil... You name it. Ni vet hur man göra va? Om inte så kan jag kort berätta nu.
Ni köper lättyoghurt (det går även bra att göra detta med fil oxå) och låter sen vasslen rinna av (tror jag det heter iaf) genom att placera en melittapåse i en sån där kaffehållare (kommer inte på vad det heter hehe) och sätta i den i ett stort litermått som bilden visar och så låter ni det stå så i ett par timmar eller över natten om ni har möjlighet att ta hela litern yoghurt på en gång ;-) så vips... har ni en krämig och god vad ni nu vill att det ska vara. Ost, gräddfil, kesella eller nåt annat krämigt och gott. Sen får ni ju självklart smaksätta efter eget tycke oxå om ni nu väljer att göra färskost t.ex.
Lycka till! ;-)
Ni köper lättyoghurt (det går även bra att göra detta med fil oxå) och låter sen vasslen rinna av (tror jag det heter iaf) genom att placera en melittapåse i en sån där kaffehållare (kommer inte på vad det heter hehe) och sätta i den i ett stort litermått som bilden visar och så låter ni det stå så i ett par timmar eller över natten om ni har möjlighet att ta hela litern yoghurt på en gång ;-) så vips... har ni en krämig och god vad ni nu vill att det ska vara. Ost, gräddfil, kesella eller nåt annat krämigt och gott. Sen får ni ju självklart smaksätta efter eget tycke oxå om ni nu väljer att göra färskost t.ex.
Lycka till! ;-)
2 kommentarer:
Smart!!!!! ;)
Suveränt! Speciellt för oss som är laktosintolleranta...finns ju inte direkt jättemycket att välja på...Men nu kan man ju göra precis allt! Du é en klippa! Tack!
Skicka en kommentar