2009-08-12

Äggmjölk

Har läst länge nu på KiF om just äggmjölk och har länge tyckt att Uärk... DET tänker då rakt inte jag prova på!! Lät så jäkla äckligt. Men nu så har jag haft problem med magen ett tag... så jag tänkte, efter att ha läst att många fått igång sin mage med det att, OK jag testar väl då. Och jisses vad överraskad jag blev?! Det var ju inte äckligt! Det var ju faktiskt väldigt gott och funkar för magen oxå kan jag säga!

Här är ett recept jag följer för EN portion.

1 ägg
3 dl vatten
50 gram äkta smör
1 tsk pepparkakskrydda (valfritt)
0,5 tsk kanel (valfritt)
Vaniljpulver (valfritt)
Sötningsmedel (valfritt, många använder inte det har jag läst men jag tyckte det behövdes)
1 ruta mörk 70% choklad


Koka vatten i vattenkokare. Knäck ägget i en skål. Häll över vattnet och häll sen i resten av ingredienserna och mixa ihop med stavmixer. Klart! :) Häll upp i mugg eller fint glas och drick och NJUT!! :P

Vill man bara ha chokladsmak så tar man ju kakao istället och tillsätter en eller två rutor mörk choklad. Det ska jag prova nästa gång. Men det är ju valfritt hur man vill göra där. Min blev jättegod men smakade inte enbart choklad eftersom jag även hade i pepparkakskrydda och kanel. Men prova! Ni blir inte besvikna. Mums! Mums!

DSC01555

Kan även meddela att efter ungefär halva muggen blev det dags för toabesök för mig :) Det börjar släppa!! Tack och lov! Hoppas smärtan försvinner oxå!

5 kommentarer:

lagohprano sa...

Åh, jag har läst om äggmjölk på en massa ställen och undrat lite vad det är... Nu är det tyvärr så att jag (väldigt opassande när man kör GI) inte tål äggula. Skippar den i omeletter etc. och rå vita reagerar jag lite på så jag kan inte testa denna superdryck! Men att magen låser sig lite känner jag igen, fast för mig fungerar kaffe rätt bra oxå ;-)

citronita sa...

Ja äggmjölk är en liten mysko drink. :-)
Jag har inte hunnit testa med pepparkakskryddor än, men jag köpte igår så imorrn blir det kanske av. :-)

kcalorin sa...

1. Aha det var ju tråkigt... men är det så att du reagerar så ska du låta bli det ju. Man vill ju ha en "lycklig kropp" som du själv skriver :P Och det får man ju inte då. Usch det vet jag så väl. Blä! Kaffe funkar för mig med men jag tror jag ska hålla mig från det oxå ett tag.

2. Hehe ja visst är den :) Jag dricker en med choklad nu. (Kakao + 2 rutor bitter choklad) SÅ GOTT!!!! Smakar ju exakt som vanlig choklad man gör på mjölk!! :P

Jennie [ Foto & Min Sjukdom ] sa...

Tack Caroline. För att vara ärlig så förstår jag inte själv hur jag orkar kämpa på egentligen. Senast i helgen låg jag och tänkte på allt och tänkte att nu harjag fått nog. Men lik förbannat så ger man sig inte. Jag har gett mig tusan på att jags ka ha mitt gamla liv tillbaka. Jag är bara utbildad barnskötare. Jag vill läsa till förskollärare men tröttheten sätter ju stopp tyvärr. Annars hade jag börjar läsa direkt. :)

lagohprano sa...

Hur går det för dig? Länge sedan du skrev nu. Lust med en utmaning? Jag är på!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...