2009-05-21

Nya vanor??

Sitter just nu och äter min frukost... eller ja, klockan är ju för fan efter lunch så det är knappast nån frukost men jag gick upp 11 typ så för mig är det =)

I alla fall... jag har läst på så många sidor nu att folk har gått ner genom att prova LCHF-"metoden". Det är speciellt en tjej som jag har följt innan men inte nu alls på väldigt länge. Åse heter hon. Hon har alltid VV:at innan men nu så gick hon över till, kan man säga sin egen variant av just, LCHF? (Low Carb High Fat) och har bara rasat sen dess. Hon är, vad jag förstått, inte lika strikt som man "ska" vara utan hon kör på lite som det passar henne men i huvudsak är det LC som gäller iaf...

Som ni vet (ok alla vet inte men dom flesta här kanske?) så har jag på bara ca 4-5 veckor gått från 78-79 (vilket redan är för mkt) till 83 kg. Dessa har jag inte märkt kommit utan helt plötsligt en kväll innan badet när jag tänkte att jag skulle kolla snabbt vad jag väger så ställde jag mig på vågen, helt näck, och den visade först 83,3 om jag inte minns fel... jag blev rent chockad och tänkte att nä-äää detta kan bara inte stämma... det KAN bara INTE vara sant! Upp på vågen igen... då visade den 83,6... ok det var ju upp 200 gram bara sådär... skönt tänkte jag, då kanske det är batterierna haha... upp på vågen igen och då stod den på 83,0... hmm ner mer än ett halvt kilo... nja jag var ganska övertygad om att batterierna höll på att dö så jag brydde mig inte mer om detta. Detta var den 11 maj. Det är idag exakt 10 dagar sen. Vägde mig i morse igen... och då stod vågen på 83,1 så jo då, den stämmer tyvärr har jag fått inse =( [massa massa svordomar] Jag kan tyvärr inte skylla på batterierna =)

MEN... hursomhelst... detta med Lågkolhydrat och mkt fett osv... jag är faktiskt inte HELT 100 på att det passar mig men tänkte jag skulle prova iaf... bara för att se om nåt händer på både vågen och i omfång. Antagligen inte med min otur men man vet ju inte... Jag är nämligen en sån som tror att min kropp är speciell och gör som den själv vill så det kvittar hur mkt jag än anstränger mig så går den ändå inte ner just bara för att "den" inte vill!!! Kan det vara så?? Eller e jag bara stoooopid? ;-)

Dagens frukost (en sen sådan men ändå) blev då grekisk yoghurt blandat med 3% vanlig naturell yoghurt, 5 stora jordgubbar samt ca 3 msk blåbär... 1 danskt rågbröd (3,5 kolhydrat/skiva) och MKT Bregott *yummie* jag ÄLSKAR smör hihi! Jag höftade idag för jag vet inte ännu hur mkt/lite man kan äta men att man ska äta mkt fett har jag förstått och DET är jag glad för för jag älskar grädde OCH JAG KAN HA MIN KAFFEGRÄDDE I MITT KAFFE OCH T.O.M. VISPGRÄDDE OM JAG VILL!! WOHOOOO! Sen tog jag 1 tsk linfrön i yoghurten samt en kalkonskiva på brödet. Om honung är tillåtet i både kaffe och yoghurt är jag inte säker på men... 1 tsk kan väl inte va så jävla farligt! Den tenderar att vara rätt syrlig i smaken ju så... hehe.

Jag kommer iaf inte vara superstrikt, bara utesluta bröd och potatis. Ris och pasta äter jag faktiskt inte så mkt av i vanliga fall ändå så det kan kvitta! Dom säger ju att man helst inte (när man är i viktminskningsfasen) ska äta grönsaker som växer under jord så vi får se... Vill Martin ha potatis så kan jag kanske ta en halv.. annars finns det en massa annat gott jag kan äta ändå så... lite tråkigt bara att Martin tycker jag fjantar runt med alla dessa "dumma sjuka dieter" som han kallar det och visst har han rätt till viss del men om nu detta kommer funka - varför då inte bara prova? Bacon och sånt kommer jag inte äta ändå för jag är inte så glad i det... det luktar ju bara för underbart men det tar mig emot att äta det på nåt sätt... Aja vi får se hur detta går. Lite dumt att jag skrev detta för jag tenderar att inte fullfölja det om många vet om det osv. Men nu har jag sagt det och jag gör det för min egen skull.

Jag kommer ha vägdagar på fredagar men jag antar att jag inte kommer ha gått ner nåt till imorgon så jag "väger in" mig idag och kollar av imogon. Ska ta måtten sen oxå men det hinner jag inte nu för jag ska iväg snart...

Och btw... jag är redan rätt så mätt... =D

Starvikt: 83,1 kg

Jag kommer lägga upp recept oxå på sånt jag gör och vad jag äter så ni andra kan ta del av det oxå om ni vill.

Mer info kommer senare....

1 kommentar:

Åsa sa...

Jag som trodde d va kaffegrådden som du gått upp av :/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...