Jo då… nog var det gott alltid! Med MKT smör och makrillröra på!! Yummie.
Så här kommer receptet. Receptet är ju inte mitt då då men ja gkommer inte ihåg vem som är upphovsmakaren. Men hittar jag så skriver jag in det här sen
LCHF-brödMixa ihop till mjöl: (krävs “riktig mixer”)200 g linfrö50 g sesamfrö50 g hasselnötter50 g mandel15 g fiberhusk2 tsk bakpulver1,5 msk brödkryddorMixa (inte bara blanda) sedan ihop:50 g smält smör1 dl creme fraiche250 g keso6 äggBlanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper, strössla över solroskärnor, pumpafrön, sesamfrö el dyl på brödet.Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175 grader. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.1 skiva = ca 1 g kolhydrat2 msk hela solroskärnor eller krossade valnötter i smeten innan du häller i formen ger ännu mer glans åt brödet.Förvara insvept i handduk i rumstemperatur – håller lätt en vecka.
LCHF-bröd
Mixa ihop allt till mjöl. Du får nog ha en matberedare eller nån annan som kan mixa alltihopa.
200 g linfrö
50 g sesamfrö
50 g hasselnötter
50 g mandel (jag rekomenderar Coops. Deras ligger på 4,5 gram kolh. per 100 gram)
15 g fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor
Mixa (inte bara blanda) sedan ihop:
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg
Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper, strössla över solroskärnor, pumpafrön, sesamfrö el. dyl på brödet.
Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175 grader. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.
1 skiva = ca 1 g kolhydrat (jag fick ca 26 skivor)
Förvara insvept i handduk i rumstemperatur – håller lätt en vecka.
Jo då… nog var det gott alltid! Med MKT smör och makrillröra på!! Yummie.
Så här kommer receptet. Receptet är ju inte mitt då då men ja gkommer inte ihåg vem som är upphovsmakaren. Men hittar jag så skriver jag in det här sen.
LCHF-bröd
Mixa ihop allt till mjöl. Du får nog ha en matberedare eller nån annan som kan mixa alltihopa.
200 g linfrö
50 g sesamfrö
50 g hasselnötter
50 g mandel (jag rekomenderar Coops. Deras ligger på 4,5 gram kolh. per 100 gram)
15 g fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor
Mixa (inte bara blanda) sedan ihop:
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg
Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper, strössla över solroskärnor, pumpafrön, sesamfrö el. dyl på brödet.
Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175 grader. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.
1 skiva = ca 1 g kolhydrat (jag fick ca 26 skivor)
Förvara insvept i handduk i rumstemperatur – håller lätt en vecka.
2 kommentarer:
Kul, jag kikade på detta receptet idag (på en annan blogg). Smakar det som riktigt "bröd"? Ser gott ut iallfall! :-)
Hmm ja, jo det gjorde det väl... fast ändå inte hehe. Blev ungefär som ett mörkt bröd saftigt bröd med mkt nötsmak. Sambon gillade det men jag kommer nog inte äta det igen tror jag.
Skicka en kommentar